Forrige uke lanserte inkubatorbedriften Captain Sig’s Baits sitt krabbeagn som skal revolusjonere krabbefiske. Hvert år blir det brukt flere millioner tonn med agn til å fange krabbe. Agnet er i hovedsak fisk som alternativt kunne være brukt til mat på bordet og som må fanges, fryses og oppbevares i forkant. Captain Sig’s Krabbeagn er en tørrbrikett basert på restråstoffer og naturlige kjemikalier, og er et resultat av flere ti-år med forskning på fiskers luktesans samt et drivende gründerteam som består av Jens Inge Eng, Sturla Fjellvang, Martin Døving og Sig Hansen (kjent fra Deadliest Catch).
Agnet retter seg i første omgangen mot fritidsfiskere, men teamet har nå fått tilsagn om 2 mill. kroner fra Innovasjon Norge til å utvikle produktet mot markedet for yrkesfiskere, eksport samt å tilpasse det mot andre skalldyrsarter. Selskapet har fått god mediedekning i både lokale og riksdekkende media og er å finne i over 200 forretninger i Norge. Vi ønsker teamet lykke til i videre utvikling av selskapet som har etablert seg med produksjonslokaler i Skudeneshavn på Karmøy.