Skip to main content

Captain Sig’s Krabbeagn

By 30. april 20182018, Nyhet

Forrige uke lanserte inkubatorbedriften Captain Sig’s Baits sitt krabbeagn som skal revolusjonere krabbefiske. Hvert år blir det brukt flere millioner tonn med agn til å fange krabbe. Agnet er i hovedsak fisk som alternativt kunne være brukt til mat på bordet og som må fanges, fryses og oppbevares i forkant. Captain Sig’s Krabbeagn er en tørrbrikett basert på restråstoffer og naturlige kjemikalier, og er et resultat av flere ti-år med forskning på fiskers luktesans samt et drivende gründerteam som består av Jens Inge Eng, Sturla Fjellvang, Martin Døving og Sig Hansen (kjent fra Deadliest Catch).

Agnet retter seg i første omgangen mot fritidsfiskere, men teamet har nå fått tilsagn om 2 mill. kroner fra Innovasjon Norge til å utvikle produktet mot markedet for yrkesfiskere, eksport samt å tilpasse det mot andre skalldyrsarter. Selskapet har fått god mediedekning i både lokale og riksdekkende media og er å finne i over 200 forretninger i Norge. Vi ønsker teamet lykke til i videre utvikling av selskapet som har etablert seg med produksjonslokaler i Skudeneshavn på Karmøy.