Skip to main content

TekBrunch 24. mai «Svermteknologi og Robotics»

By 6. mai 20192019, Nyhet

Hvordan kan mønstre fra bier, maur og fuglers adferd overføres i matematikken og brukes i kunstig intelligens?

Big Data, AI, robotics og svermteknologi. Det handler om store datamengder, evner til å samarbeide, å oppfange mønstre og kopiere adferden. Bio-tech og info-tech er i kraftig utvikling og i ferd med å endre verden, som vi kjenner den i dag. Et av prinsippene vi henter fra naturen er svermteknologi.

Christian Våge, forretningsutvikler og leder for Atea Innsikt, skal introdusere oss for dette begrepet.

Christian beskriver seg selv som «techie» med en brennende nysgjerrighet for anvendelsen av algoritmer, kognitive teknologier, automasjon og analyser. Hva kan svermteknologi brukes til? Og hva håper vi den ikke blir brukt til? Christian fokuserer på den praktiske anvendelsen av teknologi for å gjøre verden litt bedre.

Eve er en av verdens mest avanserte humanoide roboter. Arthur Halseid fra Haugesund er en av de to gründerne som startet Halodi Robotics. Idéen var å lage en robot som kunne utføre menneskelige handlinger. Dette er ca. fem år siden – hør historien om det spennende selskapet. Arthur har mange talenter og mange idéer. Det er ikke så vanskelig å starte business som du tror, sier han.

Praktisk
Temaet er rettet mot inkubatorbedrifter og samarbeidspartnere, men alle med interesse for forretningsutvikling og ny teknologi er velkommen!

Vi byr på enkel brunch og arrangementet er gratis.

Påmelding: her

Arrangert i samarbeid med Atea

Tid: fredag 24. mai kl. 10.00 – 12.00
Sted: LEAP, Oasen Storsenter, 3. etg. (inngang fra takparkeringen)