Skip to main content

Kriser fordrer innovasjon, og vi ser heldigvis mange fine eksempler på hvordan bedrifter raskt har omstillet sine produkter, tjenester og/eller organisasjon etter nye behov og rammer. Noen hevder at denne krisen har medført et sprang på 10-15 år innen digitalisering. Kvantesprang eller ei – vi kan vel fastslå at mange har blitt eksperter i nett-møter fra hjemmekontoret, og også vi gjennomfører vel så trivelige digitale statusmøter med våre Validé-kolleger i sørfylket (bildet).

Sitter du på en god forretningsidé oppfordrer vi til å ta kontakt med oss. Gjennom inkubatoren tilfører vi kompetanse, nettverk og kapital; og sikrer en raskere og tryggere vei ut i markedet.

Norcable ansetter folk
Det er nå 1,5 år siden Norcable startet produksjon av kabler laget av aluminium som blir produsert på 100 % ren energi. Norcable opplever vekst i ordrer og ansetter flere folk i produksjonen. Bengt Haugland, som er gründeren bak selskapet, forteller at årsaken er knallhardt arbeid mot utvalgte kunder samt en sterk posisjon som en «grønn» leverandør.

HT Gjerde i hele Norge
Da HT Gjerde, som ble gasellevinner i 2018, skulle lansere sin innovative løsning for å sette opp gjerder valgte de en franchise-modell. De har jobbet lenge for å komme inn i markedet i Nord-Norge, og melder nå at de har landet avtale med ny franchisetaker i Karasjok. Med HT Gjerde Finnmark etablert kan de nå skryte av å ha franchisetakere fra nord til sør i hele Norge. Vi ønsker lykke til med vårsesongen!

Webinar – SkatteFunn 21. april
Planlegger din bedrift å utvikle et nytt produkt eller en ny tjeneste? Eller har dere en idé om hvordan bedriften kan produsere på en smartere måte? SkatteFUNN er en skattefradragsordning for bedrifter som jobber med forsknings- og utviklingsprosjekter. Lær mer om hvilke typer utviklingsaktiviteter ordningen omfatter. Forskningsrådet tilbyr et digitalt kurs i ordningen onsdag 22. april, og du må melde deg på her for å delta.

Tiltak og støtteordninger
Covid-19 har utløst store økonomiske konsekvenser for mange bedrifter, og har også medført forsinkelser i mange utviklingsprosjekter. Norge har innført flere tiltak for å redde eksisterende arbeidsplasser, men det er også satt av store midler for å stimulere til å skape nye arbeidsplasser. Vi har god oversikt over støtteordninger for innovasjonsprosjekter bla. gjennom Innovasjon Norge, Forskningsrådet og SIVA. Ta gjerne kontakt med oss for å få rådgivning rundt disse.

Terp kjøper InfoGym
De har begge vært inkubatorbedrifter, er begge IT-selskaper og har begge opplevd økt etterspørsel i corona-tiden. Terp er et edtech-selskap som har utviklet en teknologisk plattform for adaptive lærerbøker, mens InfoGym bruker AR-teknologi i sin trenings-app. Nå skal det skapes synergier ved å samle ressursene.

AVLYST

Sammen med Høgskulen på Vestlandet inviterer vi til TekBrunch:
Teknologibedrifter rigget for fremtiden

AutoStore AS fra Vats ble Norges første «unicorn». Du får bli nærmere kjent med selskapet og den eventyrlige utviklingen. Visste du at studenter fra HVL også hadde en liten finger med i spillet? Å vokse raskt krever også god organisasjonsbygging, det skal vi også lære mer om.

Kari Heggholmen, Førstelektor på HVL: Fremtidsledelse

Kari har gitt ut boken «Fra dritdårlig til lærende lederskap» og har sin erfaring fra både offentlig og privat sektor. Hun har 25 års fartstid som leder, forsker høgskolelektor, foredragsholder og konsulent – og hun brenner for ledelse og organisasjonsutvikling.

Med sin levende formidlingsevne setter hun i dette foredraget fokus på hvordan organisasjoner skaper gode endringsprosesser og hvordan man stimulerer til lærende organisasjoner.

Ivar Fjeldheim, Director of Product Management hos AutoStore

Ivar Fjeldheim vet alt om lange utviklingsprosesser. Han har vært sentral i utviklingen av et revolusjonerende, unikt og patentert lagersystem med roboter, som i utgangspunktet var utviklet som en løsning på lagerutfordringer internt i Hatteland-konsernet.

Selskapet er nå i sterk vekst og opplever stor suksess på det globale markedet. Selskapet ble nylig kåret av Google og Financial Times til et av «Europe’s Top 100 Digital Companies».

Hør Ivar fortelle om den avanserte teknologien, verdibyggingen og den eventyrlige reisen med oppturer og nedturer.I

Praktisk
Temaet er rettet mot inkubatorbedrifter og samarbeidspartnere, men alle med interesse for forretningsutvikling og ny teknologi er velkommen! Vi byr på enkel brunsj og arrangementet er gratis.

Tid: fredag 3. april kl. 10.00 – 12.00
Sted: LEAP, Oasen Storsenter, 3. etg. (inngang fra takparkeringen)
Påmelding: Her

VELKOMMEN!

Arrangeres i samarbeid med: