Skip to main content

Valide Invest II sin første investering går til Haugesundregionen

By 19. februar 20212021, Nyhet

Gratulerer til Sky of Norway, som nettopp har overtegnet sin 2. emisjon.

Sky of Norway AS er det aller første selskapet som får investering fra presåkornfondet Validé Invest II. – Konseptet vårt gir interiørdesignere et nytt liv, sier Vibeke Vestre, gründer av løsningen SkyHome.

Vibeke Vestre mener interiørdesignere er en forsømt yrkesgruppe når det kommer til IT-løsninger. Klipp og lim er hverdagen for mange av hennes kollega. Ved å analysere alle sine egne arbeidsprosesser, har hun utviklet løsningen SkyHome.

Det er en digital plattform mellom interiørdesignere/arkitekter og høyprofilerte varemerker innenfor møbler og interiør. Programvaren gjør det mulig å vise prosjekt med fotorealistisk 3D-bilder, film og VR-teknologi, og programmet er sømløst integrert med selskapets egen nettbutikk som per i dag huset over 60 leverandører fra kjente, internasjonale merker.

– Konseptet vårt gir interiørdesignere et nytt liv. De står for kreativiteten, vi gir dem verktøyet til å skape markedets beste kundepresentasjoner og vi forenkler administrasjonen, sier Vestre.

Flere investorer på laget
Det Haugesund-baserte selskapet ble etablert i 2019 av Vibeke Vestre og hennes datter Alexander Germyn. De kom raskt i kontakt med Validé Haugesundregionen, og både IT-utviklingen og bygging av selskapet har gått svært raskt.

-Rikke Lønning og Åse Tveit Samdal i Validé Haugesundregionen har vært helt avgjørende for etableringen, for nettverket og for møtene med investorene. Vi har jobbet ekstremt mye og knallhardt i 2 år, men pilen har hele tiden pekt rett vei. Vi ser et stort nordisk og internasjonalt potensial. Mye av dette kan vi takke Validé for, sier Vestre.

-Vi er imponert over teamet og utviklingen. Vi har fått jobbe tett på et hardtarbeidende team som har store ambisjoner, sier Åse Tveit Samdal, daglig leder i Validé Haugesundregionen.

Selskapet Validé Haugesundregionen AS har selv investert i selskapet, men også bidratt, via investornettverket Connect BAN, til at flere investorer har fått kjennskap til Sky of Norway. Blant annet har Bømmelfjord AS, Tej Investment AS, Vanadis AS og Karmøy Næringsfond AS investert i selskapet.

Nå går Validé AS og presåkornfondet Validé Invest II inn som investor. Validé AS er forvalter av Investinor sin presåkornordning.

– Når vi investerer i tidligfase fra vårt presåkornfond ser vi etter solide team, innovasjonshøyde i produktet og at et tydelig kommersielt potensial. Sky of Norway sjekker av på alle punkter, og har vist over tid en unik evne til å drive opp og frem en komplett løsning og verdikjede som gir godt grunnlag for kommersiell suksess – både som investering og som næringsutvikling i regionen. Vi er også glade for at vi har med oss flere solide og dyktige co-investorer i selskapet og gleder oss til fortsettelsen, sier Eirik Sønneland, daglig leder i Validé Invest II AS.

Sky of Norway teller i dag 12 ansatte, de har IT-team i Polen og ambisjoner om å rulle ut tjenesten til interiørdesignere og arkitekter over hele Norden og Europa. Vibeke Vestre har overlatt daglig leder-jobben til Helge Tvedt, og har selv fått rollen som leder for forretningsutvikling.