Skip to main content

Lynkurs for bedrifter som skal utvikle produkter fra idé til prototype til skalerbar produksjon

By 7. februar 20222022, Nyhet

Hvor klar er du egentlig for å sette din forretningsidé i produksjon? Vi setter fokus på hele prosessen fra idé til prototype til kommersiell produksjon. I løpet av programmet skal du få forståelse av hvordan de forskjellige faser er i utvikling av nye produkter. Det er ofte en lang vei fra idéfasen til man har en skalerbar produksjonsflyt; og at man har «proof of concept» er ikke nødvendigvis det samme som at det er økonomisk eller praktisk mulig å produsere i større skala. Å ha kontroll på de enkelte steg i utviklingen betyr at det er mulig å estimere kostnader og lage kalkyler og budsjetter. Noe som igjen har betydning for pris på selskapet ved emisjon, og vurderinger på risiko og gevinstpotensial. 

Vi har med oss noen av de fremste innen produktutvikling og produksjon, og deler også livets læring fra en gründers erfaringer.

Inge Høivik, Arrow

Guiding your innovation forward. I Nedre Vats ligger Arrow Norway, som er landet største forhandler av elektroniske komponenter. De har lang er faring i produksjonsplanlegging og vil komme med gode verktøy og tips i produktutviklingen.

Øyvind Steira Mikkelsen, Informasjonskontroll

Informasjonskontroll har utviklet programvare og elektronikk i over 40 år. På Hardware Buffé vil Øyvind gi oss innsikt i kalkyler. Forretningsmodeller og prissetting av produkt.

Therese Nordbø, Westcontrol

Westcontrol opparbeidet mange års erfaring i utvikling og produksjon av elektronikkbaserte løsninger.  Westcontrol tar for seg reisen fra  idé til skalerbart produkt.


Stein Oddvar Sægrov, Innovasjon Norge
Stang inn – stang ut. Norske bedrifter er gode på produktutvikling, men ofte svake på kundeinnsikt og eksterne rammefaktorer i produktutviklingsprosessen. Planlegg riktig fra første dag slik at du reduserer feil i produktutviklingen.

Tor Ivar Våge, Apias

Apias har utviklet og kommersialisert ladekabler som hindrer overbelastning på batteri. Tor Ivar forteller historien, og gir samtidig en introduksjon til begrepene MRL og TRL. Hvordan påvirker disse nivåene prising av selskapet?

Validé Haugesundregionen fasiliterer og koordinerer veiledning mellom sesjonene.
Deltakere  forventes å bruke eksempler og utfordringer fra egne case underveis.

I tillegg til mye matnyttig påfyll av alt innen hardwarekomponenter og produksjon, byr vi selvfølgelig på en smakfull kveldsbuffé.

Dette er en pilot, avhengig av antall deltakere kan det påløpe en egenandel.

Påmelding og mer informasjon: rikke@validehaugesund.no

Tid: Tirsdag 22. mars kl.16-20 og tirsdag 29. mars kl.16-20.
Sted: LEAP Oasen Storsenter

NB! Begrenset antall deltakere! Inkubatorbedrifter prioriteres.

HARDWARE Buffé arrangeres i samarbeid med: