Skip to main content

– Ideen kom for noen år siden, forteller Eirik Selsaas. Aktive hundefolk som meg må av og til gå fra hunden i bilen, og jeg opplevde til stadighet bekymring rundt temperaturen, om det ble for varmt. Særlig sommerstid. Eller for kaldt om vinteren. En markedsundersøkelse viste at det var mange hundeeiere som ofte kjente på den samme uroen når de måtte la hunden være igjen i bilen.

Etter utallige prototyper med prøving og feiling, og testing av ulik teknologi og løsninger er første produksjonsserie snart underveis. – I mellomtiden kom Tesla med sin Dog Mode løsning. Men alle har jo ikke Tesla, smiler Eirik.

HotDog Sensor er blitt en robust og enkel løsning, med lang batteritid. Sensoren er koblet til en app på mobilen, og du kan lett overvåke temperaturen i bilen. Og du får selvfølgelig varsel dersom det nærmer seg grenseverdiene du har satt. Og varmt kan det bli, både høst, vinter og vår.

– Vi håper på å være i full produksjon i god tid før neste sommer, men det er alltid litt vanskelig å vite hvordan responsen er på et nytt produkt. Derfor åpner vi for forhåndsreservasjoner av «Limited Edition» på 150 sensorer, der kundene får rabatt og abonnementsfordeler mot at vi får litt ekstra trygghet gjennom forhåndssalget.

– Og når kommer det en Hot Cat Sensor? – Den merkevaren får vi vurdere etter hvert, men denne sensoren er selvfølgelig like nyttig enten du må gå fra katten eller andre du er glad i, sier Eirik.

Mer informasjon finner du på: HotDogsensor

Selskapet Selsaas Development AS har utviklet Hot Dog Sensor, og deltar i inkubatorprogrammet til Validé Haugesundregionen. Eirik Selsaas vant DNB NXT med forretningsideen høsten 2019, noe som førte til at han fikk investorer med på laget og kunne gå i gang med å realisere ideen.