Skip to main content

Nordfylket melder seg på i nytt start-up fond for de beste gründerbedriftene

By 24. mai 20162016, Nyhetsaker

Innovasjonsmiljøet Validé, som Ipark Haugesundregionen er en del av, arbeider med å bygge opp et investeringsfond for Rogaland med inntil 25 millioner i privat/lokal kapital. Staten har forpliktet seg til å matche dette med tilsvarende beløp.

Nylig vedtok Stiftelsen SR Bank Næringsutviklng Haugalandet å bidra med mimimum 1,1 millioner kroner til fondet.

– Det er veldig bra at nordfylket melder seg på, og vi er i dialog med flere som vi håper å få med, sier Åse Tveit Samdal. Minstetegning er kr 250 000,- og alle investorene i investeringsselskapet vil få innsyn i prospektene som investeringsselskapet vurderer og vil kunne co-investere sammen med investeringsselskapet dersom de har spesiell interesse for enkelte av selskapene.

Det har over mange år vært prekær mangel på tidligfasekapital. For innovative bedrifter som utvikler nye produkter, teknologier og tjenester som ennå ikke finnes på markedet er tilgang på kapital et eksistensielt spørsmål, som kan utgjøre forskjellen mellom vekst, stagnasjon eller avvikling.

Start-up fondet skal investere i gründere som ikke er eldre enn 3 år.
Stiftelsen SR Bank Næringsutvikling Haugalandet har satt som betingelse at beløpet de bidrar med skal anvendes innenfor kommunene i Haugesundregionen.