Skip to main content

Ny inkubatorbedrift: Alginor ASA

By 30. september 20162016, Nyhetsaker

Alginor har som mål å utnytte alle relevante komponenter i marint råstoff som makroalger gjennom en ekstraksjons- og foredlingsprosess. Bioøkonomi er et stort satsningsområde både nasjonalt og internasjonalt og har en stadig viktigere plass i norsk økonomi.

Nina Widvey og Henriette Wangen mener de har funnet gullegget

Henriette Wangen (til høyre i bildet) har mastergrad i molekylær biologi og har skrevet en masteroppgave om lakselus. Det maritime har alltid interessert henne, og hun sier at det var der hun ville jobbe.

– Jeg føler havet er framtiden, og det er der en må satse. Det var absolutt noe jeg synes var veldig interessant, å få være med i et så spennende og lærerikt prosjekt.

Nina Widvey har vært med fra prosjektets start, og er utdannet maskiningeniør. Hun har tidligere arbeidet innenfor testing og reparasjon av komponenter til oljeindustrien. Hun liker risiko, og har alltid hatt interesse for å delta i oppstart av nye selskaper. Derfor var det ikke vanskelig for henne å svare ja til å bli med på etableringen av Alginor ASA i 2013. Siden etableringen i mars 2014 har hun vært daglig leder / CEO, og eier også en del aksjer i selskapet.

– I Alginor får jeg jobbet med konkrete problemstillinger innen engineering av avansert produksjon, med råvarer fra havet. Det passer godt med min interesse for natur og behovet for grønn omstilling. I tillegg får jeg reist mye og sett verden.